diumenge, 16 de març de 2014

Pinces, botons, fustes, tubs de cartró, rulos, cordills,...


Pinces, botons, fustes, tubs de cartró, rul·los, cordills,... Amb tots aquest materials hem proposat un espai i un temps per manipular, jugar i experimentar. Son materials diversos i propers que tots podem tenir a casa.

El primer de tot ha estat conèixer el material, les formes i els colors dels diferents objectes.  Això ens permet posar paraules a les seves qualitats i poder parlar d’ells.

Amb les pinces hem fet construccions lliures molt diferents unes de les altres. Deprés hem anat provant diferents combinacions: pinces i fustes, pinces i rul·los, pinces i tubs. Hem aconseguit pianos amb les pinces i les fustes i coets amb els tubs i els rul·los. Hem après a estendre roba en uns petits estenedors i hem descobert unes pinces en forma d’ocells que volen fins les fustes per fer boniques simetries. I encara més, en aparèixer els cartonets amb series hem començat a treballar la repetició de dos elements, sobretot fixant-nos en el color.

Els botons ens han permès omplir i buidar, enfilar amb els cordills i fer collarets, veure si hi cabien o no, fer torres amb els tubs de cartró, veure si rodolen o no, comptar quants forats tenen, classificar per colors i fins i tot per colors i forats.


Hem descobert colors vermell, blau, verd, groc, rosa, taronja,... Materials: cartró, plàstic, fusta, cordill, roba,... Hem treballat la psicomotricitat fina: fer la pinça amb els dits fent força per poder obrir-les, enfilar botons,... Hem intentat classificar i seriar objectes en funció d’una característica i alguns més agosarats de dos i moltes coses més, compartir, endreçar, escollir, explicar, fer preguntes i buscar perquè,...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què ens recomanen en Yimam i l'Abril?

Yimam Abril